A WOMAN CAN DO ANYTHING



ALPI Women su razogovarale sa potpredsednicom Vlade Crne Gore za spoljnu politiku, evropske integracije i regionalnu saradnju i ministarkom evropskih poslova Crne Gore, dr Jovanom Marović.

Jovana je ujedno i podpredsednica građanskog pokreta URA, što je zaista dobar pokazatelj u praksi gde je jedna žena rangirana na liderske pozicije, kako u Vladi jedne države tako i u političkoj opiciji koju zastupa.

Jovana uspešna politikološkinja koja se izborila da kao žena bude prepoznata i priznata kao lider. Deklariše se kao feministkinja i trudi se da koristi rodno-senzitivan jezik, iako je zbog toga često na meti kritika. Sa Jovanom smo razgovarale o tome šta je bio presudan momenat u njenoj karijeri da shvati da žena zaista može sve. 


🇬🇧ALPI Women talked with the Deputy Prime Minister of Montenegro for Foreign Policy, European Integration and Regional Cooperation and the Minister of European Affairs of Montenegro, Dr. Jovana Marović.

Jovana is also the vice president of the civic movement URA, which is a really good indicator in practice where one woman is ranked in leadership positions, both in the Government of one country and in the political option she represents.

Jovana is a successful political scientist who managed to be recognized and stated as a leader as a woman. She declares herself a feminist and tries to use gender-sensitive language, although she is often the target of criticism. We talked with Jovan about what was a crucial moment in her career to realize that a woman can really do anything.



ALPI WOMEN TEAM

Коментари

Популарни постови