,,BUDIMO DRUŠTVO KOJE RAZUME ŽENE'' - DANICA VUKAJLOVIĆ




Budimo društvo koje razume žene

Alpi Women radni vikend i strateško planiranje

Vrnjačka Banja 2-4. septembar





 ALPI Women radni vikend okupio je ponovo 6 žena iz različitih političkih opcija. Ovom prilikom je definisana jasna vizija i misija okupljanja nas žena, pripadnica ALPI Women projekta. 

Vizija ALPI Women je solidarno društvo oslobođeno od rodno zasnovane diskriminacije i nasilja nad ženama, ispunjeno konceptom rodne ravnopravnosti, pravne, društvene i ekonomske sigurnosti žena kroz njihov razvoj u privatnom, profesionalnom i političkom životu unutar njihovih zajednica. 

Misija ALPI Women je unapređenje učešća žena u politici u procesu donošenja odluka, borba protiv nasilja, pospešivanje ženske solidarnosti, ekonomsko osnaživanje žena kroz obrazovne aktivnosti, zagovaranje, jačanje svesti, izgradnju mreža podrške međustranački dijalog u cilju jačanje uloge žene u društvu.

ALPI Women kao jedinstveno zajedništvo mladih žena političarki, nastojaće da pruži podršku svim ženama kao i da podigne nivo svesti društva o bitnim ženskim temama, i podršci koju žene u društvu iziskuju.

Žena je osetljivo biće, žena je nežno biće, biće kojem je potrebna svakodnevna potvrda i podrška za ono što radi. Budimo društvo koje razume potrebu žene da se pored prirodnog procesa formiranja porodice i ostvarenja kroz majčinstvo, ostvari kao liderka u onoj oblasti kojom se bavi, budimo društvo oslobođeno od predrasuta, ne zamerajmo ženi njen fizički izgled, ne udarajmo joj na moral kako bi je degradirali I otpisali kao uspešnu ženu.

U 21. Veku zaista je moralna i etička odgovornost, nas kao društva da razumemo promene koje su se desile s vremenom, da ih prihvatimo, i da gledamo ženu kao ravnopravnu članicu društva u kojem je sposobna da doprinosi, u kojem je sposobna da donosi odluke. Ovim putem šaljem ljubav I podršku svim ženama koje su hrabro odlučile da koračaju kroz život uzdignute glave, koje su svesne činjenice da su vredne poštovanja I uvažavanja, koje idu parvo kroz vetar predrasuda prkoseći svemu što pokušava da ih demorališe! Uspećemo! Moguće je jer ŽENA MOŽE SVE!


Piše: Danica Vukajlović


Коментари

Популарни постови